Är du ute efter att få komponenter tillverkade, men vill garantera dig om att samarbeta med ett företag som tänker på hållbarhet och klimatet. Då kan ESMA vara för dig. Hos dem är hållbarhet en grundpelare i verksamheten. De strävar efter att minimera sin miljöpåverkan och har sedan 2006 varit certifierade enligt ISO 14001, vilket säkerställer att de kontinuerligt förbättrar sina miljöprocesser. Vi ska gå igenom vad detta företag gör för att kunna ha en mer hållbar tillverkning och ett mer klimatsmart sätt att se på saker.

Hållbara transporter och avfallshantering

 

För att optimera sina transporter strävar de efter att använda båt- och tågtransporter där det är möjligt, även om de ofta är bundna av kundavtal som kan styra vilka transporter de använder. De arbetar också aktivt med sina samarbetspartners för att redovisa och minska sina CO2-utsläpp, vilket är en viktig del av det gemensamma miljöarbetet.

Avfallshantering är en annan central del av deras hållbarhetsstrategi. De källsorterar allt sitt avfall och samarbetar med Stena Recycling för att säkerställa effektiv hantering av återvinning. Genom att använda refillsystem för sina tonerkasetter minimerar de avfall från skrivare. Dessutom har de implementerat ett system för EUR-godkända pallar som minskar behovet av att kassera sjöpallar.

ESMA har sedan 2020 successivt bytt ut sina tjänstebilar mot hybridfordon, vilket bidrar till ett minskat koldioxidavtryck. De uppmuntrar också till digitala möten för att minska behovet av resor.

 

Vilka tjänster finns att hitta hos ESMA?

Om du besöker esma.se så kan du läsa mer om vad de har att erbjuda inom komponenttillverkning. Bland annat så sysslar de med skärande bearbetning, fästelement, smide och kallformning, sintring och MIM samt gjutning. De erbjuder även stansning, bockning och fjädrar så väl som att de kan tillverka plastkomponenter. De erbjuder också logistiklösningar. Bland annat kan du få hjälp med allt från att paketera till att leverera. De erbjuder också lagerhållning om du behöver det.