Sms lån en typ av snabblån som också kallas för snabblån, telefonlån, mikrolån eller smsa låna. I Sverige, har den här typen av lån haft ett stort genomslag på den svenska konsumentkreditmarknaden dd.v.s. att det har visat sig att det finns en stor efterfrågan på så kallad små krediter som löper på kort tid.

Att kunna smsa låna etablerades redan år 2006 i Sverige. Denna typ av snabblån oftast används mest för att betala oförutsedda kostnader, t.ex. en oförutsebar räkning. Det är ett sätt att låna pengar snabbt. Ett bra råd är att sms låna pengar bara som ett tillskott till kassan när det verkligen behövs och inte för lyxkonsumtion.

Vad kan man göra om man plötsligt får en oförutsedd räkning och ditt saldo på banken inte räcker till för att betala förrän din nästa lön kommer? Vem som helst kan hamna i en ekonomisk situation där det finns akut behov av pengar. Att ha möjligheten att kunna låna pengar snabbt under en kortare period kan vara avgörande i vissa situationer.

Det kan finnas många situationer där man behöver smsa låna pengar. Det kan kanske vara en månad med fler oförutsägbara räkningar än vanligt. Det kan finnas andra tillfälliga problem som har gjort sms låna pengar eller mikrolån till en bra ekonomiskt lösning för många.

Att smsa låna är en typ av snabblån som är räntefria. Man betalar istället en fast avgift för handläggningen av lånet. Storleken på avgiften beror på lånebelopp som du lånar.

Mobiltelefoner blir allt viktigare för folk nuförtiden. Som sagt, att sms lån utan BankID kan vara något för dig om du behöver hjälp med tillfälliga ekonomiska problem. Då kan det vara klokt att ansöka t.ex. ett sms lån 5000 kr än att ta ett lån som sträcker sig över en längre tid. Det är ett enkelt och snabbt sätt att kunna låna små summor pengar. Man kan sms låna pengar när som helst. Du kan sms låna ett mindre belopp när du snabbt behöver pengar under en kort tid.

Du kan ansöka för ett smslån antigen genom att skicka ett sms via din mobiltelefon, via telefon (telefonlån) eller Internet och få pengarna insatta på ditt bankkonto. Beloppet som man kan låna beror på låneföretag men vanligtvis kan man låna 1000 kr, låna 2000 kr, låna 3000 kr och låna 5000 kr. Längden på lånet varierar också från olika låneföretag, men oftast är återbetalningstiden en månad. Kom ihåg att insättningstid på ditt konto kan variera beroende på vilken bank du har, men vanligtvis får du pengarna på ditt konto samma dag. Alla kan vid något tillfälle i livet, behöva ett ekonomiskt tillskott i kassan vid en oförutsedd utgift. Kom ihåg att inte låna mer än vad du behöver.

Vem kan ansöka om ett mikrolån?

Minimum kravet för de flesta låneföretagen för att ansöka om mikrolån (Sms lån) är att man måste vara minst 18 år gammal och vara folkbokförd i Sverige. Det finns olika ansökningar, kriterier, så var noga och läs igenom alla villkor innan du ansöker. Smsa låna är en blancoutlåningsverksamhet som drivs av olika sms kreditgivare och det krävs inga säkerheter för att få beviljat ett lån.

Om du har betalningsanmärkningar, har du ändå möjligheter att låna pengar. Låneföretag tar inte hänsyn till din betalningshistorik utan din framtida återbetalningsförmåga. Om du vill låna pengar utan fast inkomst kan det bli svårt.

SMS låna pengar

Enligt Wikipedia “…är SMS-lån eller snabblån är en typ av kredit där låntagaren snabbt kan låna mindre summor, vanligen med hjälp av ett mobiltelefonabonnemang och SMS-kommunikation med kreditföretaget. Det förekommer att beteckningen “SMS-lån” något oegentligt tillämpas även i de fall då kreditföretagets webbplats snarare än ett SMS utnyttjas. Låneformen kännetecknas av att låntagaren snabbt kan få det lånade beloppet, att kredittiden är kort samt att det rör sig om en hög total lånekostnad. Lånesummorna rör sig vanligtvis om mellan 1 000 och 4 000 kronor. ”

Som vi skrev tidigare att lånetiden på ansökt smslån varierar från olika låneföretag, men ofta om endast en månad. Avgifter som kreditgivarna har på sina korta lån kan också variera. Enligt Wikipedia, kan kreditgivarnas avgift “… motsvara en effektiv årsränta på 700-800 procent.[1] Vanligt är att SMS-lånen anges vara “räntefria” eller ha en mycket låg ränta, men att avgifter på ett antal hundra kronor tas ut för varje lån. Det är således storleken på dessa avgifter som leder till att SMS-lånen har en mycket hög effektiv ränta. Den högsta rapporterade effektiva räntan på ett SMS-lån i Sverige är 75 862%…”.

Snabba Fakta:

Vad är ett SMS-lån?

SMS-lån också kallas för mobillån, snabblån, minilån, internetlån, mikrolån och smsa låna är en typ av kredit där låntagaren lånar en mindre summa pengar som han/hon ansöker via sin mobiltelefon. Smslån är en enkel och snabb låneform, utan säkerhet, med en kort återbetalningstid och en fast avgift.

Vad är ett mikrolån?

Mikrolån (microlån) är ett lån vilket är att betrakta som ringa till storleken, alltså smålån som används för att tillfälligt låna en mindre summa pengar.

Vad menas med ett mobillån?

Mobillån är detsamma som SMS-lån – d.v.s. att smsa låna pengar genom att skicka ett sms via mobiltelefon till ett kreditgivare företag.

Låna ansvarsfullt

Enligt kronofogdemyndigheten, har anmälningar av obetalda sms lån ökat för varje år. Bara 2009 var sms-lån betalningsförelägganden upp till 46 531 st. Det är oerhört viktigt att du förstår vilka konsekvenser som kan bli för din privatekonomi om du inte kan betala tillbaka lånet på utsatt tid.

Kom ihåg att:
– låna inte om du redan är skuldsatt.
– låna inte om du tror att du kommer att ha svårt med återbetalning av lånet.
– låna inte för att betala tillbaka andra skulder som du har haft sedan tidigare.

Sms låna pengar är ett enkelt och snabbt sätt att låna pengar när det krisar, men kom ihåg att framför allt låna ansvarsfullt.